Lecsófőző vigasságra készülhetnek a hétvégén

Tudták, hogy a lecsó balkáni eredetű étel, a magyar gasztronómia mégis alappillérének tartja a paradicsom és a paprika tökéletes „házasságát"? Székesfehérváron immár 15. alkalommal ünneplik a Lecsófőző Vigasságot és ennek az ízes ételnek a hagyományait, így ahány család és csapat részt vesz a nagy főzésen, annyiféle ételt kóstolhatnak az eseményre kilátogatók.

A tárcsán sokféle étel készíthető, sokféleképpen, például lecsó is.Forrás: ÖKKFEHÉRVÁR / Molnár Artúr / Fehérvári Lecsófőző Vigasság / FB

A zsűri dolga ezúttal sem lesz könnyű, ugyanis évről-évre egyre többen jelentkeznek a főzőversenyre. 2019. szeptember 21-én, közel 600 főzőcsapat közül kell kiválasztaniuk a Lecsókirályt. Családok, baráti és munkahelyi társaságok gyűlnek össze a bográcsok körül az ország minden részéből, hogy közösen megfőzzék a világ legjobb lecsóját – írják a Turizmus.com oldalon. Az össznépi lecsófőzéshez színpadi és családi programok is kapcsolódnak majd, így kicsik és nagyok is jól érezhetik magukat a rendezvényen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek