Kamionokról öntötték a paradicsomot a csatázók közé Spanyolországban

Összesen hét kamionról öntötték a paradicsomot a csata 22 ezer résztvevője közé szerdán a spanyolországi Bunolban. A csatázók egy órán keresztül hajigálták egymást a túlérett zöldségekkel, majd többen közülük belevetették magukat a földön keletkezett darabos paradicsomtócsákba.

Ehhez sokan úszósapkát, úszószemüveget is öltöttek, de voltak, akik dinnyehéjsisakot viseltek "harci öltözetként". Az összezsúfolódott tömeget a nagy melegben a helyi lakosok vízzel locsolták az erkélyekről és a balkonokról. A fesztiválra szóló jegy 12 eurós áráért a szervezők zuhanyozási lehetőséget is biztosítanak a csata után a további mulatságok előtt.

Forrás: AFP/Jose Jordan

Az alig tízezer lakosú település utcáit a csata idején hatalmas hangzavar, dudaszó és sivalkodás zaja tölti be, és ez a dobálózás végeztével sem csendesedik el, mivel zenei és gasztronómiai programokkal folytatódik a nyár búcsúztatása.

A Tomatina fesztivál története 1945-ből ered, amikor is fiatalok egy csoportja megzavart egy felvonulást, a kialakult káoszban pedig egy közeli zöldséges paradicsomaival kezdték dobálni egymást az emberek. Egy évre rá ugyanezt már szándékosan ismételték meg, mert nagyon szórakoztatónak találták a korábbi "csatát". Hiába tiltották be a hatóságok, az "ütközet" mégis minden évben újra lezajlott. A paradicsomcsata 1959 óta számít hivatalos eseménynek a Valenciától mintegy 40 kilométerre található Bunolban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek