Egy tévé show-ban indult a lebomló kávékapszula karrierje

Egész érdekesen indult az újhullámos bio kávékapszula sztorija, legalábbis, amit a külvilág ismer belőle. Merthogy a gyártó cég, pontosabban a startup vállalkozás a VOX tévécsatorna befektetési showjában várt híressé egy pillanat alatt.

Az említett tévéműsor egyébként úgy működik, hogy üzleti ötletekhez keresnek kockázati tőkét - ebben az esetben a cég elképzeléseinek megismerése után a négy zsűritag összesen 1,5 millió eurót szavazott meg az alapítóknak. Igaz, hogy végül a Rezemo tulajdonosai nem jutottak egyezségre a befektető zsűritagokkal, arra minden esetre tökéletes volt a tévés szereplés, hogy sokan megismerjék az ötletet.

A társaság olyan kávékapszulákat gyárt és forgalmaz, amelyek fából és bioműanyag keverékéből készülnek, így akár egy sima házi komposztálóba is kidobhatók, írja a g7.hu.

RezemoForrás: www.rezemo.de

A Rezemo alapítója egyébként két fiatal német mérnök, Julian Reitze és Stefan Zender, akik kikalkulálták, hogy évente 60 milliárd kávékapszulát adnak el a világon, ebből 3,1 milliárdot Németországban.Bár akár újrahasznosítható anyagnak is lehetne tekinteni a kávékapszulákat, ez csak hatékony gyűjtés és hulladékkezelés mellett igaz. A Rezemo abban újíthat nagyot, hogy a kapszulákkal ebből a szempontból egyáltalán nem kell foglalkozni, hisz elég a komposztba kidobni őket.

A Nespresso szerint csak alumínium csomagolásban lehet a kávé aromáját megfelelő ideig, akár két évig is megőrizni, a Rezemo szerint azonban nem indokolt ilyen hosszú távra tervezni - az ő kapszuláik 9 hónapig tartják a kávé aromáját, és az is tökéletesen elég. A technológiának köszönhetően lehetséges a versenyképes árazás is: a Rezemo jelenleg nettó 135 forintnak megfelelő euróért árul (14 darabos kiszerelésben) egy kávékapszulát.

A Nestlé is igyekszik ebbe az irányba is mozdulni, ezért is nyitottak egy saját csomagolástechnikai intézetet a svájci Lausanne-ban, amely az újratölthető és újrahasználható csomagolással, illetve nagy teljesítményű nem áteresztő papírokkal és bioalapú, komposztálható anyagokkal kísérletezik majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek