Ittak már alkoholmentes párlatot? Ha nem, itt a lehetőség!

Az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes (low– & no-alcohol) trend világszerte emelkedőben van. Ez a legtöbb esetben a fogyasztók egyre egészségtudatosabb magatartásával függ össze. Ezért a mocktailok – az alkoholmentes koktélok – is egyre népszerűbbek a bárokban. A trendeket követve, az elmúlt években egymás után jelentek meg a piacon az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes italok. A Coca-Cola HBC Magyarország ezt a trendet figyelembe véve most előállt egy olyan új kategóriával, mint az alkoholmentes párlat, vagyis a Fluére.

Forrás: Coca Cola HBC Magyarország

Az új kategória bevezetését egy összetett, nagy szakértelmet igénylő, innovatív gyártási folyamat kitalálása előzte meg, ami leginkább a parfümök lepárlásához hasonlít. A Fluére összetevőit – boróka, levendula, koriander és citrusok – egy réz üstben külön-külön desztillálják, az illóolajokat késztermékké alakítják, majd a házasítás technikájával megalkotják a tökéletes, végleges egyensúlyt – olvasható a sajtóközleményben.

Ez a különleges folyamat garantálja az ital sajátos jellegét és minőségét. A desztillálás során nem képződik alkohol, de az italban a természetes módon jelenlévő illóolajok létrehozzák azt az emlékezetes ízt, amely leginkább a ginre hasonlít. Ennek megfelelően, Fluére-t long drinkek összetevőjeként, tipikusan tonikkal keverve érdemes inni, de keserű és édes koktéloknak egyaránt hozzávalója lehet a fűszeres ital. A Fluére augusztus végétől érhető el a magyarországi bárokban, hotelekben és éttermekben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek