Csődületet okozott az étteremlánc csirke nélküli rántott csirkéje

Nem kétséges, hogy a növényi alapú húspótlók egyre népszerűbbek, de ekkora csődületet még egy új megjelenés sem váltott ki, mint amekkorát a Beyond Meat és a KFC közös Beyond Fried Chicken tesztje elért.

Forrás: AP /John Amis /Beyond Meat

A teljesen növényi alapon működő Beyond Meat és a rántott csirkék koronázatlan királyának atlantai akciója olyan jól sikerült, hogy 2019. augusztus 27-én a csirke nélküli csirkefalatokat kevesebb mint öt óra alatt elkapkodták a fogyasztók. A pár órás közös akció során a KFC annyi hús nélküli csirkét értékesített, mint amennyi popcornos csirkét egy hét alatt - pedig ez az egyik legkelendőbb termékük.

A KFC azt nyilatkozta a teszt után, hogy tanulmányozni fogja az eredményeket annak érdekében, hogy el tudja dönteni mi is legyen a következő lépés: egy nagyobb teszt, vagy a termék teljes értékű bevezetése. Mivel a cég nem fogalmazta meg, hogy milyen kritériumoknak kell összejönniük a döntéshez, valószínűleg csak olyan jelekre vár, amelyek szerint az emberek eléggé kedvelték a Beyond Fried Chicken-et ahhoz, hogy újra vásárolják, és ne csak kipróbálják - írták az engadget.com cikkében.

Ha a két cég végül tényleg belefog a közös munkába és piacra dobják a csirke nélküli csirkefalatkákat és csirkeszárnyakat, akkor a húsmentes burgereknek meg kell majd osztaniuk az első helyet – és a húsmentes húsok is magasabb besorolást kaphatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek