Ha vadpörköltre fáj a foguk, ezen a fesztiválon jól érzik majd magukat

Az Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál - Zalai teríték nevű rendezvényt szeptember 6. és 8. között rendezik Zalaegerszegen. A 2015-ben tematikailag megújult szüreti fesztivál a megye erdőségeiben zajló vadászati tevékenységhez és a térség vadgasztronómiájához, illetve vadászati turizmusához igazodik.

Forrás: Meszaros Renato / Országos Vadpörkölt és Borfesztivál -Zalai Teríték / Facebook.com

A vadgasztronómiai fesztivál szeptember 6-án vadászati konferenciával kezdődik, délután többek közt vadászok, erdészek, méhészek, borászok és néptáncosok vonulnak fel Zalaegerszeg belvárosában. Az eseményre 11 testvérvárosi delegáció is érkezik majd, így a szombati jótékonysági vadfőzésen 110 csapat készít majd valószínűleg ízletes vadételeket a Kisfaludy utcában: a szervezésben és a főzésben összesen 600-an vesznek részt, és több ezer látogatóra számítanak, akik megkóstolhatják majd az ételeket. A vadfőzés kedvezményezettje a Szent Rafael Kórház szívsebészetét támogató alapítvány lesz.

A fesztivál három napja alatt kulturális forgataggal és "virtuális időutazással" is várják a látogatókat. A város fő utcáján a tematikához kapcsolódó vadászkutya-felvonulást szerveznek, majd a Kossuth utcán a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület tart csatabemutatót. Amíg tart a rendezvény, a város hét éttermében szolgálnak fel erre az eseményre készített vadételeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek