A nemzetek sajtfesztiválján még tehénfejés is lesz

A II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválját 2019. október 19-én tartják Budapesten, a Folyondár Sportközpontban. Az eseményre a világ 25 országából több mint 400 féle sajt érkezik, valamint kiváló borok, illetve gasztronómiai és szórakoztató programok.

Forrás: sajtfesztival.com/galeria

A fesztivál hivatalos oldalán olvasható, hogy a szervezők célja továbbra is az, hogy megmutassák a közönségnek a legfinomabb külföldi sajtokat, közelebbről is megismertessék a sajtfogyasztás kultúráját, valamint versenyeztessék és bemutassák a magyar termékeket.

A sajtfesztiválra érkeznek majd sajtok Amerikából és szép számmal hazánkból is, így a könnyebb információszerzés érdekében a szervezők egy applikációt is kifejlesztenek októberre, amivel egy-egy QR kód leolvasása után minden sajtról külön infót kaphatunk, illetve szavazhatunk is rájuk. Az eseményen magyar sajtutcát alakítanak ki, melyen bemutatják a magyar kistermelők termékeit, a SZEGA Sajt Kollégiumban szakmai továbbképzési programokat kínálnak a hazai gyártóknak, valamint megválasztják a 2019-es Nemzet Sajtját.

Sajtok szemléje a 2018-as versenyenForrás: sajtfesztival.com/galeria

A Nemzet Sajtja verseny győztese részt vehet a világ egyik legrangosabb megmérettetésén, a Mondial du Fromage-on. A nemzetközi versenyen egyébként már két alkalommal szerepelt hazai készítmény, 2017-ben a Sümegtej Ranolder sajtja arany, idén pedig a Csíz Sajtműhely Baracskai félkeménye bronz minősítést szerzett.

A fesztiválon a legkisebbek is jól érezhetik magukat: lesz kalandpálya, ahol jelmezes animátorok segítségével vehetnek részt a sajtkészítés folyamatában; eljuthatnak az istállóba, ahol tehénfejő versenyen mérhetik össze tudásukat és kis sajtkorongokat is készíthetnek a mini sajtüzemben. A rendezvény Fűzy Gábor bárzongorista, a Peet Project, majd a Budapest Bár koncertjével zárul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek