Kolbász-, sajt- és fűszer utcában bóklászhatunk a Vasúttörténeti Parkban

A Budapesti Kolbászfesztivált a Magyar Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területén rendezik meg október 11. és 13. között. A hatodik alkalommal összehozott rendezvényen láthatunk majd hagyományőrző disznóvágás bemutatót, folklór műsorokat, nosztalgia- és mulatós zenei előadásokat, de lesz óriási kolbász és kézműves vásár, családi programok kavalkádja, gőzmozdony-, oldtimer autó-, traktor- és motor kiállítás is.

Forrás: Disznótoros Kolbászfesztivál / FB /Picasa

A fesztivál egy hétvégére a vidéket hozza el Budapestre. Három napon át tart majd a kolbászvásár, ahol 250 féle háztáji kolbászból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbászkészítők, még a határon túlról is. Ezen kívül kapható lesz még hurka, szalonna, sonka és mindenféle disznótoros készítmény, házi sajtok, fűszerek, kürtőskalács, sütőtök, méz, lekvár, és sok más háztáji termék is – olvasható a fesztivál honlapján.

Csupa, boltban nem kapható kézműves finomság érkezik, melyeket közvetlenül a termelőktől lehet majd megvásárolni. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein három kolbász utca, Sajt és fűszer utca, Kézműves utca és Vásártér várja a háztájira éhes pesti népet.

Forrás: Disznótoros Kolbászfesztivál / FB

A disznóvágást és a húsfeldolgozási bemutatókat a Disznótoros Sátorban és a Békéscsabai Tájház területén láthatják majd az érdeklődők mindhárom napon. A kivéreztetett disznókat egyenként 4 órás bemutatók során dolgozzák fel a mészárosok, bemutatva minden műveletet a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig. A közönség élőben láthatja majd, hogyan vágtak disznót, illetve készítették a kolbászt és minden más disznótoros ételt a nagyapáink.

A fesztivál pénteken déltől este 10-ig, szombaton 9-től este 10-ig, vasárnap pedig 9-től este 8-ig tart nyitva. A Vasúttőrténeti Park és a Nyugati-Pályaudvar között oda-vissza alacsonypadlós fesztiválbuszok szállítják majd a látogatókat a fesztivál ideje alatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek