A világ legkisebb szakácskönyvét is fellapozhatják ezen a fesztiválon

A „Gastro Srem" gasztronómiai rendezvényt augusztus 30-án és 31-én szervezik, idei jelmondata pedig a „Szerémség modern módon". A különleges finomságok kedvelőinek ez igazi paradicsomot jelent majd, ugyanis helyi termelők állítják ki minőségi termékeiket: lesznek húsételek, tejtermékek, borok, likőrök, gyümölcslevek, pálinka, méz, dzsem, sütemények és még sok más finomság.

Balkáni ínyencségeket lehet kóstolgatniForrás: Shutterstock / Készítette: Olga Ilinich

A turisták megízlelhetik majd a Szerémség tradicionális különlegességeit, amelyeket multikulturális környezetben készítettek. A szervezők emellett gazdag kulturális és művészeti programot kínálnak a látogatóknak. A fesztivál ideje alatt megtekinthetik majd a világ legkisebb szakácskönyvét, amely mindössze 2X2 centiméter nagyságú. A könyvecskét az "Európa legrégebbi szakácsai" elnevezésű kiállítás részeként tekinthetik meg az érdeklődők, amelyet Stara Pazova Dositej Obradović könyvtárában tartanak a fesztivál részeként.

A rendezvény első napján költői estet tartanak, a második nap fénypontjának pedig a La Banda női tamburazenekar előadása ígérkezik. A látogatók részt vehetnek majd az úgynevezett „Open kitchen show-n", amelyen ismert bloggerek készítik el a Szerémség specialitásait. Az ételek kóstolásából származó bevételt jótékonysági szervezetnek adományozzák.  

A fesztivált Stara Pazován, a Zoran Đinđić téren rendezik meg a hétvégén 17 órai kezdettel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek