Nemsokára megint izgulhatunk hazánk legjobb szakácsaiért

Már elkezdődött a kiválasztás és felkészülés folyamata a Bocuse d'Or tallinni európai válogatójára, aminek eredményét 2019. szeptember 15-én hirdetik ki. A megmérettetésre benevező szakácsoknak még egy hetük van, hogy 2019. augusztus 20-ig leadják a pályázataikat a Magyar Bocuse d'Or Akadémiának.

Forrás: bocusedorhungary.hu

A beérkezett pályamunkákból az Akadémia tagjaiból álló zsűri kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák ételüket a selejtezőn. A hazai selejtező témáját minimum 4 héttel a rendezvény előtt hirdetik ki - olvasható a bocusedorhungary.hu oldalán, ahol a pontos időpontok és feltételek is olvashatók.

Az Akadémia célja a tehetségek felkutatása és annak a szakácsnak a megtalálása, aki a következő Bocuse d'Or Europe versenyen, 2020 júniusában képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d'Or Lyon 2021-es világdöntőjére.

A 2019. augusztus 20-ig benyújtható pályázat témája:

Téma: egész nyúl, fej nélkül – amiből négy „alkatrész" használható: comb, oldalas – hasaalja, karaj és máj – ebből két elemet kötelezően fel kell használni
Magyarországon termett gomba – minimum egyféle, de lehet akár többféle is – 0,5 kg összesen
Pezsgő: Törley Chardonnay Brut – 1 üveg
A fenti mennyiségek a maximálisan felhasználható egységek.


A pályamunkákat emailben, az info@bocuse.hu címen várja az Akadémia, amely a jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt, fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek