Titokzatos és ízes éjszaka vár a Diósgyőri várban

  A vár teljesen átalakul augusztus 17-én este, amikor sáfárok, szemfényvesztők, tűzlovagok és egyéb szemet és érzékeket csábító látványosságok elevenednek meg a várfalak között. A 18:45-ös kapunyitás után a vár népe bőségről és ínségről – lakomákról és böjtről mesél majd az érdeklődőknek.

  Forrás: diosgyorivar.hu

  A programok és történelmi bemutatók ideje alatt kiderül majd, hogyan lesz a húsból hal, vagyis a hódból böjti étel. Szó lesz az asztali illemről és arról, hogy milyen szerepe volt a sónak; meddig tartott egy lakoma, és hogyan szórakoztatták magukat ez idő alatt a vendégek. Vajon mi történt, ha túl sok bor fogyott az esti dorbézolás alatt, és hogyan hűtötték le a kedélyeket?

  A Debreceni Történelmi Korok Egyesület bemutatói felidézik majd a konyhai sürgés-forgást, a fűszersáfárok üzleteléseit, és még „egy csipet középkort" is megkóstolhatják a vezetésükkel, különféle falatkák és mártogatósok formájában – olvasható a Diosgyorivar.hu oldalán, ahol a részletes program is megtalálható.

  Forrás: L'ArtPhoto/L'artphoto

  A játéktárban mindenki önfeledt gyerek lehet, a család apraja-nagyja próbára teheti bátorságát és ügyességét. Megleshetik a fazekast és a teknővájót munka közben, vagy akár gyertyagyűrűt készíthetnek az otthoni asztalra. A folyamatos programok között lesz még éjszaki kalandtúra a várban, ami 19 órától 22:20-ig, 20 percenként indul majd. De láthatjuk a Messziföldről érkezett szemfényvesztő trükkjeit és a „Tűzlovagok" bemutatóit is. A Lovagteremben tartott Királyi lakomákhoz 19:50, 20:50 és 21:50-kor csatlakozhatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek