Dinnyeszobrászat is lesz az ópusztaszeri fesztiválon

A Dinnyenap és a dinnyesaccoló verseny alkalmából 2019. augusztus 10-re, négy mázsa magyar termesztésű görög- és egy mázsa sárgadinnye érkezik az emlékparkba a Dél-Alföldről. Így senki sem marad majd le a skanzen szegedi tanyájánál szervezett egész napos dinnyekóstolásról és a kézműves foglalkozásokról sem.

Egyszer a hideg dinnyelevest is kóstolják meg, kiváló!Forrás: Pixabay.com

Lesz dinnyemalom és mesekert is, ahol interaktív játszóház szórakoztatja a legkisebbeket, a községházánál pedig a Barboncás Társulat bábelőadása lesz látható. Az olvasókör épületének szomszédságában pedig hagyományos ételek sülnek majd a kemencében.

Délután dinnyesúlysaccoló versenyt és dinnyeszobrász-bemutatót rendeznek. Hermann Mária zenekara autentikus népzenét játszik a skanzenben, az Üllési Fonó Táncegyüttestől pedig dél-alföldi táncokat láthatnak a vendégek, akik a késő délután kezdődő Padkaporos bálban maguk is becsatlakozhatnak a táncokba - olvasható a Turizmus.com oldalán.

Már az illata is elárulja, melyik a legfinomabb belülForrás: Pixabay.com

Magyarországon évszázadok óta termesztenek dinnyét, hiába azonban a hagyomány, mégsem alakult ki egységes gyakorlat, miként kell kiválasztani a megfelelő görögdinnyét. Minden más gyümölcs érettségét elárulja a színe, még a sárgadinnye is jelzi illatával, hogy alkalmas-e már a fogyasztásra, a görögdinnye viszont nem. Van, aki a kopogtatásra esküszik, van, aki a kocsányt nézi, van, aki pedig a dinnye hasát vagy színét vizsgálja. Hogy hányféle lehetőség van a legjobb dinnye kiválasztására, és miért is jó a dinnyefogyasztás, arról nemrég itt az oldalon is olvashattak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek