A legjobb balatoni lángosokat keresik? Itt megtalálják!

A Szupermenta programban 12 olyan balatoni vendéglátóhelyet ellenőriztek a Nébih munkatársai, ahol lángos is szerepelt a kínálatban. Az ellenőrzést júniusban végezték egy négynapos vizsgálatsorozat részeként. Figyelték az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását, a rendet, a tisztaságot, a személyi higiéniát és az alapanyagok nyomon követhetőségét is – olvasható a Szupermenta.hu oldalon található beszámolóban.

Forrás: Pixabay.com

Nyolc esetben csak kisebb hiányosságokat találtak, amiket a vállalkozások még az ellenőrzés ideje alatt javítottak. Két helyszínen azonban komolyabb problémák adódtak, így ezeknél figyelmeztetésben részesültek az üzemeltetők. További két egység pedig bírságra is számíthat, mivel nem volt megfelelő a személyi és a helyszíni higiéniai, valamint a lejárt élelmiszerek tárolása.

A legjobb helyeket még idén felfedezhetjük

A Nébih laikus, lángoskedvelő munkatársai még a hatósági és érzékszervi vizsgálatokat megelőzően, inkognitóban értékelték a sajtos-tejfölös lángosokat, és az azokat kínáló 12 vendéglátóhelyet. Az értékelési szempontok között volt a választék, a higiénia, felszereltség, a kiszolgálás és az összbenyomás is. A lángosnál pedig a külső megjelenést, színt, illatot, ízt, állagot értékelhették. A kedveltségi vizsgálat pontjai alapján a legkedveltebb sajtos-tejfölös lángos a Zamárdiban található Sarok Büfében kapható.

Forrás: szupermenta.hu

Az összesített eredmények, azaz a kedveltségi pontok, a hatósági ellenőrzések és érzékszervi bírálatok alapján, az első helyen a révfülöpi RÉV Büfé végzett. Második lett a zamárdi Sarok Büfé, míg harmadikként a Balatonszárszón található Róza Mama Büféje zárt a balatoni lángosozók Szupermenta versenyében.

Lángosozásra fel!
Rév Büfé – Révfülöp
Sarok Büfé – Zamárdi
Róza Mama Büféje – Balatonszárszó
Lángos és Palacsintaház – Gyenesdiás
Lángos- Palacsinta Pizzéria és Étterem – Fonyód
Oliva Büfé – Alsóörs
Móló Büfé – Tihany
Lángos- Palacsintasütő Balatonszemes
Sió Büfé – Siófok
Csúcslángosda – Balatonfenyves
Falatozó Büfé – Szigliget
X Büfé – Balatonakarattya
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek