A legjobb balatoni lángosokat keresik? Itt megtalálják!

  A Szupermenta programban 12 olyan balatoni vendéglátóhelyet ellenőriztek a Nébih munkatársai, ahol lángos is szerepelt a kínálatban. Az ellenőrzést júniusban végezték egy négynapos vizsgálatsorozat részeként. Figyelték az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását, a rendet, a tisztaságot, a személyi higiéniát és az alapanyagok nyomon követhetőségét is – olvasható a Szupermenta.hu oldalon található beszámolóban.

  Forrás: Pixabay.com

  Nyolc esetben csak kisebb hiányosságokat találtak, amiket a vállalkozások még az ellenőrzés ideje alatt javítottak. Két helyszínen azonban komolyabb problémák adódtak, így ezeknél figyelmeztetésben részesültek az üzemeltetők. További két egység pedig bírságra is számíthat, mivel nem volt megfelelő a személyi és a helyszíni higiéniai, valamint a lejárt élelmiszerek tárolása.

  A legjobb helyeket még idén felfedezhetjük

  A Nébih laikus, lángoskedvelő munkatársai még a hatósági és érzékszervi vizsgálatokat megelőzően, inkognitóban értékelték a sajtos-tejfölös lángosokat, és az azokat kínáló 12 vendéglátóhelyet. Az értékelési szempontok között volt a választék, a higiénia, felszereltség, a kiszolgálás és az összbenyomás is. A lángosnál pedig a külső megjelenést, színt, illatot, ízt, állagot értékelhették. A kedveltségi vizsgálat pontjai alapján a legkedveltebb sajtos-tejfölös lángos a Zamárdiban található Sarok Büfében kapható.

  Forrás: szupermenta.hu

  Az összesített eredmények, azaz a kedveltségi pontok, a hatósági ellenőrzések és érzékszervi bírálatok alapján, az első helyen a révfülöpi RÉV Büfé végzett. Második lett a zamárdi Sarok Büfé, míg harmadikként a Balatonszárszón található Róza Mama Büféje zárt a balatoni lángosozók Szupermenta versenyében.

  Lángosozásra fel!
  Rév Büfé – Révfülöp
  Sarok Büfé – Zamárdi
  Róza Mama Büféje – Balatonszárszó
  Lángos és Palacsintaház – Gyenesdiás
  Lángos- Palacsinta Pizzéria és Étterem – Fonyód
  Oliva Büfé – Alsóörs
  Móló Büfé – Tihany
  Lángos- Palacsintasütő Balatonszemes
  Sió Büfé – Siófok
  Csúcslángosda – Balatonfenyves
  Falatozó Büfé – Szigliget
  X Büfé – Balatonakarattya
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!