A neszmélyi boroké és halételeké a főszerep Tatán a hétvégén

  A Neszmélyi Borút Egyesület jól tudja, hogy nyáron sokkal több halat és halételt fogyasztunk, mint általában, a hal mellé pedig finom borok járnak. Ezért idén, immár ötödik alkalommal is megszervezte a Neszmélyi Borünnepet és Halnapokat. Az augusztus 2-tól 4-ig tartó gasztronómiai ünnep a tatai Öreg-tó mellett, a Kastély téren kap ismét helyet. 

  Forrás: Sipos Zoltán / Neszmélyi Borünnep és Halnapok / Facebook.com

  A dunántúli kisvárosban e két napon több mint 15 borász és pincészet várja majd a finom borok és a hozzájuk passzoló hagyományos, ízes magyar halételek szerelmeseit. Bár a Neszmélyi borvidéket inkább a karakteres fehérborok jellemzik, mellettük találhatunk bársonyos vörös borokat is. Nem véletlen, hogy a borvidék magas savtartalmú boráról már Széchenyi István is megemlékezett – olvasható a Turizmus.com oldalán.

  A szervezők az étel-ital mellett a kulturális kínálatról is gondoskodnak. A fellépők között többek között ott lesz a 100 tagú cigányzenekar és a Group'n Swing is. A borünnep szombati napján a Tatai Minimaraton nemzetközi utcai futóverseny is becsatlakozik a programba, és idén már félmaratoni távval is kiegészül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!