Ez a sushi-élmény még a nagyon gazdagok életében is ritka

A Sushi By Bou néven ismert amerikai sushi étterem a japán omakase étkezést képviseli New York városában. Az omakase azt jelenti, hogy „a séf által kiválasztva", és egy olyan étkezési élményt takar, amikor a pult mögött dolgozó séf csak nekünk készíti az adott sushi és sashimi falatokat. Ez már magában is egy olyan vacsoralehetőség, amit a japánok és az amerikaiak sem engedhetnek meg maguknak túl sokszor, de ha még egy különleges helyszín is becsatlakozik, akkor már exkluzivitásról beszélhetünk – olvasható a Lonely Planet cikkében.

Forrás: Sushi By Bou / Facebook.com

Az említett éttermet eddig csak New York-ban lehetett megtalálni, 2019-ben azonban megnyitották első miami helyszínüket, méghozzá Gianni Versace itáliai stílusú palotájában, az Ocean Drive mellett. A divatikon halála után a palota átesett egy kis átalakításon, és Villa Casa Casuarina néven nyitott újra, de a designer stílusa (egy icipici tompítással) azért megmaradt a falak között. Itt kapott helyet a Sushi By Bou omakase sushipultja, ahol összesen négy hely és egy 60 perces vacsoraélmény várja a vendégeket.

Mikor a vacsorapartnerek megérkeznek a palotába, kapnak egy kulcskártyát, majd felvezetik őket a Gianni's Suite nevű lakosztályba, ahol a designer a barátait szórakoztatta. Mára ezt a lakrészt egy modern neoklasszicista fogadótérré alakították át, ami még mindig hűen tükrözi Versace stílusát, de azért egy kicsit visszafogottabb és hívogatóbb lett. A picike sushibár a következő szobácskában kapott helyet, ami szintén a lakosztály része.

Megterítve a bárpultnál, négy főreForrás: Sushi By Bou / Facebook.com

A vendégek ugyanúgy láthatják ahogy a tökéletes falatok készülnek, mintha Japánban lennének. Bár a menü szezonálisan változik, azért van egy-két állandó kedvenc, mint például a füstölt tonhal, a tengeri sün, vagy a Hokkaido kagyló, amit egy csipet szénnel kevert füstölt sóval hintenek meg.

A vacsorákra előre kell jelentkezni, és érdemes jól időzíteni, mert jó előre elkel az a négy szék a sushipult előtt, pedig az árak 112 eurónál kezdődnek egy főre. És ebben még nincsenek benne a japán gin, whisky és sake koktélok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek