A világ borszakírói Magyarországra figyelnek

A tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezte a Hungarian WebWineWriting versenyt. Míg tavaly 46, idén 57 cikk érkezett be a megmérettetésre, viszont látványosan megfordult a magyar és angol nyelvű nevezők aránya. Idén kevesebb, összesen 20 magyar nyelvű nevezés érkezett, a mezőny viszont igen erősnek ígérkezik – jelezték a szervezők a sajtóközleményben.

Forrás: Shutterstock.com

Külföldi írások érkeztek szép számmal az USA-ból, Kanadából, Dél-Afrikából, Indiából, Svájcból, az Egyesült Királyságból, Olaszországból, Spanyolországból, Görögországból, Romániából, Lengyelországból, Ciprusról és Oroszországból, sőt a a Hungarian WebWineWriting kapott angol nyelvű írást hazai szerzőtől is. Az egyes kategóriák zsűritagjai már megkezdték az olvasást és pontozást, a véleményük alapján 2019. július 25-én hirdetik ki a döntősöket, ekkor kezdődik majd el a nyilvános, online szavazás is.

A kategóriák győztesei 2019. augusztus 13–17-én 4 napos tanulmányútra mennek, többek között meglátogatják az egri Tóth Ferenc Pincészetet, a hajós–bajai Koch Pincészetet és a dél-balatoni Kristinus Borbirtokot is. A legtöbb szavazatot begyűjtő hazai szerző egy 4 napos spanyolországi utat is nyer. A díjátadóra 2019. augusztus 16-án kerül sor a móri Csetvei Kertben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek