Ide utazzanak, ha a világ legjobb pincészeteit keresik!

Ha szeretnek pincészeteket és szőlőskerteket látogatni, ahelyett, hogy a századik tengerparton süttetnék a hasukat, akkor érdemes a 2019-es World's Best Vineyards verseny top 10-es listájáról válogatni, ami annyira friss, hogy még ropog.

 A World's Best Vineyards megmérettetés célja, hogy felhívja a figyelmet a borturizmus szépségeire és arra sarkallja az utazókat, hogy keressék fel a világ legérdekesebb és finomabb pincészeteit. Az idei nyerteseket 1500 nevezőből választották ki, akik a világ minden tájáról jelentkeztek.

Zuccardi Valle de UcoForrás: worldsbestvineyards.com / Facebook.com

A versenyt mindenkit maga mögött hagyva az argentín Zuccardi Valle de Uco nevű pincészet nyerte. A Mendoza-ban található borászatot 1963-ban alapították és bár az épülete messziről olyan, mint egy földből kiemelkedett atombunker és katedrális keveréke, van benne mégis valami megkapó. A Lonely Planet összefoglaló cikke szerint, az épület mellől csodálatos a kilátás a környező dombokra és szőlőtőkékre. A pincészet egyébként túrákat és borkóstolókat is tart, illetve szezonális, négy fogásos menüt kínál borpárosításokkal a saját, Piedra Infinita Cocina nevű éttermében.

Ami a kontinensek közti versenyt illeti, a Zuccardi elvitte a Dél-Amerikának járó díjat, a Rioja vidékén megbújó R. López de Heredia Viña Tondonia nevű pincészet Európa legjobbja lett, az új-zélandi Rippon az Ausztrálázsia régió díját kapta, a Vergelegen Wine Estate Afrika, a libanoni Chateau Heritage pedig a Közel-Kelet és Ázsia legjobbja lett.

R. López de Heredia Vina TondoniaForrás: worldsbestvineyards.com / Facebook.com

A top tízes listában erősen elhúztak a dél-amerikai pincészetek, két helyszínnel Argentínából, kettővel Chiléből és egy borászattal Uruguay-ból. Ha pedig az országokat nézzük, akkor a top 50-ben Chile vitte a prímet nyolc jelölt pincészettel, Franciaországból pedig heten kerültek be. Ősszesen 17 ország képviseltette magát a legjobbak között.

A világ legjobb pincészeteinek TOP 10-es listája:

1. Zuccardi Valle de Uco, Argentína
2. Bodega Garzón, Uruguay
3. R. López de Heredia Vina Tondonia, Spanyolország
4. Quinta do Crasto, Portugália
5. Catena Zapata, Argentína
6. Montes, Chile
6. Clos Apalta Winery, Chile
8. Rippon, Új-Zéland
9. Marqués de Riscal, Spanyolország
10. Weingut Dr. Loosen, Németország

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek