Szegedi papucsokkal és japán kimonóban érkezik a Mesterségek Ünnepe

Idén már 33. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban 2019. augusztus 17 és 20 között. Ahogy eddig is, most is több mint 800 hazai és határon túli mester mutatja majd be tudását a várfal teljes hosszában. A forgatag 2019-es díszvendége pedig Japán lesz. Az ország meglepetéseivel kapcsolatban a szervezők azt mondták, hogy nagyot szólnak majd – olvasható az ünnep Facebook oldalán.

Forrás: Mesterségek Ünnepe / Facebook.com

A rendezvény fő témája idén a lábbeli lesz, így fókuszba kerül a szegedi papucs, melyhez kapcsolódóan kiállítások és divatbemutatók várják az érdeklődőket. De el lehet majd lesni a cipész mesterek titkait és az is kiderül, hogy hogyan értelmezik újra a hagyományokat, a hagyományos lábbeliket kortárs, magyar cipőtervezők.

Mindezek mellett egész napos színpadi programok, vásári forgatag, fesztiválhangulat, táncelőadások és gyermekjátszók is várja az érdeklődőket. Idén először Folkkocsma is lesz a Mesterségek Ünnepe területén, ahol új értelmet nyer a karaoke, a mesemondás, a tánc és az eszem-iszom. A színpadokon pedig fellép majd a Kerekes Band, Lajkó Félix, Szalonna és bandája, a Dresch Quartett, és Bársony Bálint is.

A várban még nem látott japán mesterségek jelennek megForrás: Tóth Anita / Mesterségek Ünnepe / Facebook.com

A Mesterségek Ünnepe 2017. augusztus 17-től augusztus 20-ig, naponta 10.00 és 23.00 óra között tart nyitva. A vásári forgatagot 21.00 óráig a színpadi programokat és a gasztronómiai kínálatot pedig 23.00 óráig élvezhetik a látogatók. A Magyar Nemzeti Galéria valamennyi állandó és időszakos kiállítása kombinált belépőjeggyel kedvezményesen látogatható a Mesterségek Ünnepe idején.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek