Most megtudhatják milyen kétezer bográcsnyi bajai

 Megkezdődött a Bajai Halfőző Fesztivál, amelynek csúcspontja ezúttal is a szombati halfőzés lesz. A tüzet a színpadon felállított bogrács alatt Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek gyújtja majd meg.
A bajai gasztronómiai fesztivált évente, hagyományosan július második hétvégéjén rendezik meg, és a halászlé mellé négy napon keresztül egyéb szórakoztató programokat is kínálnak a helybelieknek és a városba látogatóknak.

Bográcsok 2018-bólForrás: Bajai Halfőző Fesztivál / Facebook.com

A Bajai Halfőző Fesztivál július 11-én, csütörtökön hagyományosan a Szentháromság téren belvárosi menettánccal, helyi és környékbeli néptáncegyüttesek, valamint zenekarok fellépésével, a XII. Felső-Bácskai Néptáncgálával veszi kezdetét.

A szervezők szerint idén is mintegy kétezer bográcsban fő majd szombaton a hungarikummá emelt, egyedi módon készített halászlé. A magyar folyami halfajok legjavát egy több ezer literes akváriumban mutatják majd be.

A 24. Bajai Halfőző Fesztiválra számos kísérőrendezvénnyel is készültek a szervezők: lesz horgászverseny és kispályás labdarúgótorna, halételekhez kapcsolódó kvízjáték, szigeti vásár, népek udvara, borsétány és megannyi koncert is péntektől vasárnapig. A színpadokon fellép majd többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar, Ivan and the Parazol, a Quimby, a Blahalousiana, Budapest Bár és a Honeybeast, de lesz operett gála is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek