A befőzés minden fortélyát elleshetik ezen a workshopon

Valami praktikus programot kerestünk a nagy nyári kavalkádban, ugyanis fesztiválból néha már egy kicsit túl sok van. Így esett a választásunk egy 2019. augusztus 15-i gasztro eseményre, ahol a Nagyikám szervezésében egy gyakorlott nagymamától leshetik el a befőzés legfontosabb trükkjeit. Ha mindig is szerették volna megtanulni, hogy kell tartósítószer és adalékmentes lekvárt és befőttet készíteni, akkor most itt a lehetőség.

Forrás: Pixabay.com

Az eseményen, amit a Borganika Studiójában rendeznek, a jelentkezők két fajta lekvárt és egy befőttet készítenek majd, amit a végén szépen feldíszített üvegekben vihetnek haza – olvasható az workshop Facebook oldalán, ahol jelentkezni is lehet még.

Szezonális, kistermelői gyümölcsöket használnak majd, így nagy valószínűséggel lesz szilva, körte és barack is. De a legfontosabb, hogy a szervezők igyekeznek számszerűsíteni az olyan fogalmakat, mint az "egy csipet", az "érzésre" és az "amikor már látod, hogy jó", A workshop ára 9500 forint, mely tartalmaz mindent, ami a befőzéshez szükséges és még frissítőket is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek