Ezen a vigasságon tuti, hogy barack túltengésünk lesz

A Gönci Barack Vigasságot idén már hetedik éve rendezik meg Boldogkőváralján, a 2019-es eseményre július 6-án látogathatnak el az érdeklődők. A rendezvényen az eredetvédett gönci sárgabarack és az abból készülő ételek és italok kapják majd a főszerepet.

Forrás: Gönci barack / Facebook.com

A vigasság egyik fő attrakciója a pálinka lesz, amelyből 19 párlatot lehet megkóstolni, a barack mellett nemes és vad gyümölcsökből, málnából, birsből vagy aszútörkölyből. A ételek kínálatáról idén már második alkalommal a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagjai gondoskodnak majd. Ez azt jelenti, hogy számos, a környéken és országszerte is elismert helyi étterem kajszibarack ihlette fogásait kóstolhatják meg a látogatók. A helyi ízek táborát erősítik idén is az abaúji őstermelők, standjaiknál többek közt sajtot, mézet, krumplilángost, baracklekváros palacsintát és házi süteményeket is lehet fogyasztani - olvasható az esemény Facebook oldalán.

A programot óránként különféle gasztronómiai workshopok színesítik majd, el lehet lesni a pálinka, a kovászos kenyér, a debreceni kolbász vagy a húzogatós rétes készítésének alapjait is. A zenei repertoárról utcazenészek gondoskodnak, a gyerekeket a koncertek mellett játszóházban, szalmabálavárban és kézműves foglalkozásokon várják nemezeléssel, korongozással és hennafestéssel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek