Háromszáz éves hajóroncsról származó borokra lehet licitálni

  Nem akármilyen borra lehet licitálni a Christie's aukciósháznál. Mert az egy dolog, hogy ez a bor régi, de még egy kis csavar van a dologban: egy háromszáz éve a tenger fenekén lapuló hajóroncsról került elő.

  A palackokat 2010-ben hozták felszínre a német partoktól nem messze elsüllyedt hajó maradványairól, írja az Ancient Origins. Összesen 14 palackra bukkantak rá, melyek 40 méter mélyen pihentek a tenger fenekén, egy rattan kosárban. Az egyik üveg már eltört, ám egy másikat sikeresen kinyitottak, és meg is vizsgálták a benne lévő erős vörösbort. Az üvegek formájából és a dugóból arra követeztetnek, hogy körülbelül 1670 és 1690 között palackozták a borokat.

  300 éves borForrás: Christie's

  A Christie's aukciósház összesen két palackot értékesíti a különleges borokból, a kikiáltási ár körülbelül 33 ezer dollár.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!