Nigella Lawson életeket megváltoztató döntést hozott

A főzőiskola egy összefogás alapján jött létre, Nigella Lawson tévés séf és a Life Kitchen névre hallgató non-profit szervezet között, ami már több éve kínál pop-up főzőkurzusokat rákbetegeknek, különböző helyeken Nagy-Britannia szerte.

Nigella Lawson egy amerikai gasztroeseményenForrás: AFP/2016 Getty Images/Aaron Davidson

Az új, fix helyszínes főzőiskola a tervek szerint 2019. június 4-én nyitja meg kapuit Sunderland városában, a gyönyörű Mowbray Park egyik épületében. Az órákat olyan rákbetegeknek alakították ki és állították össze, akiknél a kezelések ízlelési és szaglási változásokat okoztak.

A Life Kitchen szervezet vezetője és alapítója, Ryan Riley – aki az órákat is tartja majd – édesanyja betegsége miatt kezdett el külön ezzel a témával foglalkozni, majd az emlékére 2018-ban beindította pop-up főzőkurzusait. Elmondása szerint erre azért van szükség, mert a kemoterápiától a betegek ízérzékelése teljesen összezavarodik; az étel a szájban túl sós, túl édes és a legrosszabb esetben fémes ízű is lehet - olvasható az Independent cikkében.

Ryan Riley az egyik pop-up órájánForrás: crowdfunder.co.uk/LifeKitchen

A gasztronómiai író és food stylist a University of London egyik professzorával dolgozott együtt, hogy továbbra is olyan receptekkel, otthon is könnyen összerakható ételekkel várja a jelentkezőket, ahol mindenki megtanulhatja a főzés alapjait, a fűszerezést és a finom, mellékíz nélküli ételkombinációk elkészítését. A szervezet munkáját Lawson előtt olyan tévés séfek támogatták, mint Jamie Oliver és Hugh Fearnley-Whittingstall, a Kapa, kasza, fakanál házigazdája. A főzőiskola működéséről és felkínált óráiról, illetve a jelentkezés menetéről a Life Kitchen oldalán lehet olvasni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek