Jamie Oliver éttermei bezártak, ezer ember maradt munka nélkül

A dolgozókat harminc perccel a hivatalos bejelentés előtt értesítették a bezárásokról, de volt akit az étteremajtóra ragasztott hír fogadott reggel. A bezárások a Jamie's Italian, a Barbecoa és a Fifteen láncokat érinti, így a 25 étteremből 22 bezárt.

Forrás: pixabay.com

A hírek szerint annak ellenére, hogy Jamie Oliver a saját vagyonával, több mint 13 millió fonttal támogatta meg az éttermek fennmaradását, a nagy-britanniai pénzügyi változások miatt ez sem volt elég ahhoz, hogy a vendéglátóhelyek nyitva maradhassanak. Az utolsó lépés végül az volt, hogy végrehajtókat kellett hívni, akik aztán be is zárták a nem nyereséges és tartozásokkal bíró éttermeket – írta cikkében a BBC News híroldal.

A felszámolás végén két Jamie's Italian étterem és egy Jamie Oliver's Diner maradt nyitva a Gatwick Repülőtéren, illetve a határozat nem érintette a Cornwallban található Fifteent, mivel az franchise-ként üzemel. Szintén a megszokottak szerint tartanak nyitva a nemzetközi Jamie's Italian, Jamie's Pizzeria és Jamie's Deli vendéglátóhelyek.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/David Sandison

Az ötgyermekes apuka és séf 2008-ban nyitotta meg első éttermét, aminek a sikere egész Nagy-Britanniában elterjedt 2010 elejére. De 2018-ban kiderült, hogy a sztárséf cége több mint 2 millió fonttal tartozik a munkavállalók felé és 71,5 millió fontos tartozást halmozott fel az évek során. Ebben az időben a 37 étteremből 12-t bezártak és a Jamie's főzőmagazin megjelenését is beszüntették. A séf mély fájdalmát és sajnálatát fejezte ki a bezárások és a munkahelyek elvesztése miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek