Gombóc Artúr sírna örömében: 200 féle csoki is lesz a belgrádi fesztiválon

Május 25-én és 26-án rengeteg édesség árasztja el a Belgrádi Ifjúsági Otthont, ugyanis ezen a hétvégén tartják meg az Édes élet édességfesztivált. A rendezvényen kóstolgatni és tanulni is lehet.

 

Rengeteg fajta csoki lesz a fesztiválonForrás: Shutterstock / Készítette: Olga Konakova

A neves cukrászok előadásokat és látványos bemutatókat is tartanak, amelyeken megmutatják hogyan készül egy-egy különleges desszert. A standokon ínycsiklandozó fagylaltok, torták, sütemények, pohárkrémek, mézeskalácsok sorakoznak majd, amelyek között lesznek cukormentes és egészséges változatok is. A látogatók mintegy 200 fajta csokoládé közül is válogathatnak.

A rendezvényen hagyományos süteményeket is vásárolhatnak, amelyeket idős hölgyek készítenek el, a régi időkből származó receptjeik alapján. A sütemények elkészítésébe és díszítésébe a látogatók is "belekóstolhatnak", hiszen lesznek olyan műhelyek, ahol bárki kipróbálhatja a mézeskalácsok és a torták dekorálását.

A két napos fesztivál szombaton és vasárnap is 10.00-től 21.00 óráig fogadja az édesszájú vendégeket. A tíz évnél fiatalabb gyerekek ingyen nézhetnek körbe, míg a felnőtteknek 250 dinár, azaz kicsivel több, mint 600 forint a belépő - írja a szerb Turistički Svet magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek