Hetvenféle kézműves sör közül válogathatnak a hétvégén a szomszédban

  Hetvenféle kézműves sörkülönlegesség közül lehet válogatni a hétvégén a Dunavári Sörnapokon, amelyet május 17-én és 18-án tartanak.

  Rengeteg kézműves sör közül lehet válogatni a hétvégénForrás: Shutterstock / Készítette: William Perugini

  Daruvár, a horvátországi cseh nemzeti kisebbség kulturális központja és egyben a cseh sörök hagyományainak bölcsője. Minden évben megrendezik a térség legnagyobb kézműves sörfesztiválját, és rengeteg turistát vonzanak a településre, melynek "sör történelme" még az 1800-as évek közepére vezet vissza - ekkor nyílt meg a helyi sörgyár, amely még ma is működik. A Pivovara Daruvar Horvátország legrégebbi sörgyára, és az egyedüli az országban, ahol tradicionális technológiával készítenek hagyományos cseh söröket; ezeket is megkóstolhatják a hétvégén.

  A rendezvényen mintegy 40 horvát kézműves sörkészítő mutatja be italkülönlegességeit, a főtéren pedig egy sör tortát is építenek a szervezők. A sörnapokon az italok mellé  grillezett ételek, hamburgereket, salátákat és jellegzetes, horvát nemzeti ételeket is kínálnak - írja a horvát Dnevnik hírportál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!