Új rendszert vezettek be a párizsi kávéházak és éttermek

  A francia főváros nagyobb és előkelőbb, asztalfoglalással bíró kávéházai és éttermei nemrég úgy döntöttek, hogy követik a hotelek és vendégházak példáját, és díjat számítanak fel azoknál a vendégeknél, akik foglaltak, de nem jöttek el a vacsorára.

  Forrás: shutterstock.com

  Jelenleg több száz étteremről és kávéházról van szó, akik áttérnek erre a rendszerre. Így foglaláskor nem csak azt kell megadni, hogy hányan jönnének, mikor és milyen névre, hanem a szükséges bankkártya adatokat is. Így szükség esetén, ha a vendég egyáltalán nem jön el a lefoglalt vacsorára, vagy nagyon későn mondja le a foglalást, esetleg 6 ember helyett csak 4-et hoz és ezt nem jelzi, akkor egy megadott összeget leemelnek a kártyájáról – olvasható a eturbonews.com oldalán.

  A lépésre azért volt szükség, mert a vendégek bele sem gondolnak, hogy mennyit veszít az étterem a le nem mondott foglalások esetén. Illetve mekkora az ökonómiai hatása, ha szakácsok a várt alapanyag mennyiséggel dolgoznak, de végül csak a háromnegyede kerül az asztalokra, hiszen nem tudnak számolni a le nem mondott arányokkal.

  Ehhez pedig még hozzá tartozik az is, hogy a franciák vagy az ide látogató gasztro-rajongók szeretnek hosszú ideig – borral, beszélgetéssel fűszerezve – étkezni. Nekik nem lehet megmondani, hogy két óra áll a rendelkezésükre. A kávéházak pedig nem adhatják ki ugyan azt az asztalt két társaságnak egy este, mert nincs időkorlát, mint Britanniában, vagy Amerikában, vagy éppen nálunk. A franciáknál nincs biztosíték arra, hogy az egyik csoport elmegy, mielőtt megérkezne a másik. Így ha nem mondják le a foglalást időben, vagy nem jelennek meg, a kávézó, étterem egyszerre két potenciális vendégcsoporttól esett el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!