A világ legjobb reptéri várójának még saját borospincéje is van

Nemrég hirdették ki a 2018-as év Global Airport Lounge of the Year (Az Év Nemzetközi Reptéri Lounge-a díj) nyerteseit, és a lista azt mutatja, hogy az egyre extravagánsabb és minőségibb szolgáltatások a nyerők. A toplistás lounge-ok között olyanok szerepelnek, ahol whisky falat, privát lakosztályt, spa kezeléseket és sztárséfek által kreált menüsorokat találni.

Forrás: Priority Pass/Facebook.com

De az abszolút nyertes a Sala VIP International lounge lett, ami a Quito Nemzetközi Repülőtéren található, Ecuador fővárosában. Ez a fő kiindulási pont Dél-Amerika irányába és az egyetlen zöld-kifutópályás reptér a területen. Sok egyéb tulajdonsága mellett, a lounge nyerő pozícióját az a kültéri terasz határozta meg, ahonnan az utasok rálátnak az egész városra és esténként élvezhetik Ecuador híres naplementéjét is – olvasható a Lonely Planet cikkében.

A Sala VIP várót helyi mesteremberek által készített bútorokkal rendezték be, és szinte az összes fotelt ellátták konnektorral, illetve kihajtható étkezőasztalkával, így a munkára és az étkezésre is marad idő. A luxusváróban találunk pihenő- és masszázsszobát, valamint tusolókat is. A lounge menüt egy helyi séf Andrés Miño tervezte meg, aki elsősorban ecuadori ételekkel kápráztatja el a vendégeket. A fogások mellé a lounge saját pincéjéből kérhetünk borokat.

Forrás: Priority Pass/Jessica Mata/Facebook.com

A díjakat immár 14. éve adja át a Priority Pass néven ismert program, amiben 52 000 tag szerepel. Ők együttesen vizsgálják és értékelik a világ repülőtéri váróinak legjobb szolgáltatásait, menüsorait és minden business osztályú létesítményt. Az eddigi győztesek között volt Riga, Dubai, Bangkok, és Mexikóváros repterének exkluzív váróterme is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek