Magyarország legjobb bringás kajáját keresik

A Zalakaros Go Bike tematikára illeszkedve, a város keresi az ország első bikefood ételét, ami a tavaly megalkotott első WILD FOOF ételhez, a gŐZgombóchoz csatlakozik majd az „Élménnyel Teli Ízek" program részeként. Ehhez jön még a Zalakaros kedvenc tésztaétele kategórai is, amire szintén nevezhetnek magánszemélyek, bisztrók és éttermek is.

gŐZgombóc variációk 2018-bólForrás: zalakaros.hu/bikefood

A nevezőknek nincs más teendőjük, mint a zalakaros.hu/bikefood oldalon olvasható elérhetőségek valamelyikére elküldeni az ételetek receptjét, saját fotóval illusztrálva és a kategóriát megjelölve. A két kategória a klasszik és a bikefood. A klasszik receptek beérkezése után a karosi gasztro-műhely javasolja a 10 döntős alkotást, amelyeket profi séfek készítenek el a szakmai zsűri számára, akik kiválasztják Zalakaros kedvenc tésztaételét. Az ország első bikefood ételéről egy „bikefood" zsűri fog dönteni.

Mitől klasszik?

Ebben a kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai tésztaételek receptjeit várják a szervezők. A klasszik kategória célja, hogy a térség gasztronómiai értékeit beemeljék a zalakarosi kínálatba, ezért az értékelésnél fontos szempont lesz az ételek étlapra vihetősége.

Mitől bikefood?

A bikefood ötleteknek innovatívnak és fantáziadúsnak kell lenniük, tele élettel és energiával: minőségi szénhidrátokból készüljön, rostokban, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag legyen, hogy folyamatos energiaszintet biztosítson a tekeréshez. Fontos, hogy mobilis legyen, vagyis az elfogyasztása nem lehet körülményes; valami olyan étel, ami akár a „nyeregben" is felfalható.

Ha van egy jó receptje és beküldené:
E-mailen a marketing@zalakaros.hu címen, vagy postán: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft., 8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10., illetve a főoldal alján kitöltött űrlappal. Fontos, hogy csak saját ételfotókkal lehet nevezni!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek