Sakura ünnepre várnak a Fűvészkertbe!

  Az előző évekhez hasonlóan az ELTE Füvészkertben két napon át, 2019. április 5-7-én csodálhatjuk a virágba boruló cseresznyefákat – ahogy az Japánban is szokás – takarókon piknikezve, barátokkal közösen. A Sakura ünnep mindig az áprilisi cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz (virágnézés) kapcsolódott, de a cseresznyefák rózsaszín árnyékából kilépve, az egész Fűvészkert bejárható ezen a hétvégén.

  A kép csak illusztrációForrás: pixabay.com

  Sőt a hanamit már egy jó ideje mini workshopok kísérik, idén például a Negura főzőiskola jóvoltából cup sushi, azaz poharas sushi készítésen vehetnek részt azok, akik szemfülesek voltak, és jó gyorsan regisztráltak a mini kurzusra. Bár a helyek nagyon gyorsan beteltek, azok se szomorodjanak el, akiknek nem jutott hely, mert a workshopok nyilvánosak, így bárki nézheti, hallgathatja őket. Illetve ha valaki regisztrált, de nem jelenik meg pontosan kezdésre, akkor a helyszínen a helyet át veheti egy egy érdeklődő. A cup sushi készítés helyszíne a Kastély épület előtere lesz, ára 2000 forint, a belépődíjon felül – olvasható az esemény Facebook oldalán. A Füvészkert belépődíjai: 1200 Ft (diákoknak: 600 Ft, nyugdíjasoknak: 900 Ft)

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!