Egyszarvúfagyi és virágos ízek hódítanak majd az idei szezonban

Bécsben a fagyit roppant komolyan veszik, ezért a szezont sem csak úgy ímmel-ámmal indítják.

A hivatalos nyitás március 19-én volt, mostantól indult be a szezon az osztrák fővárosban. A dátum választás egyáltalán nem véletlen, március 24-én ugyanis jön az Európai kézműves fagylalt napja, így addigra már mindenhol áradni fognak a fagyik Bécsben.

A szezon első fagyijaForrás:© Eurocomm-PR

A világnapot az egész kontinensen megtartják, sőt, minden évben megválasztják az év fagyiját is. 2019 európai fagylaltja a tiramisu lett, amelyet ezen a napon Thomas Infanti, a Gelato Tiramisu Italian Cup győztesének receptje alapján készítenek el és kínálnak Európa-szerte, áll Bécs Város Külképviseleti Irodájának sajtóközleményében.

Ausztriában ezen kívül még lesz idén két fagyis rendezvény. Május 13-19. között tartják az első fagylalt hetet, ennek fő témája a virágok lesznek - ebben az időszakban rózsaszirmokkal, ibolyával és bodzavirággal ízesített hideg finomságokkal várják a vendégeket. A második fagyi hét június 17-23. között lesz, ekkor a gyerekekre fognak fókuszálni és mindenféle extra édességet és egyéb cukiságot kevernek az alapfagyikhoz. Jön majd a kekszfagyi, a pillecukros, sőt, az egyszarvúfagyi is!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek