Egyszarvúfagyi és virágos ízek hódítanak majd az idei szezonban

  Bécsben a fagyit roppant komolyan veszik, ezért a szezont sem csak úgy ímmel-ámmal indítják.

  A hivatalos nyitás március 19-én volt, mostantól indult be a szezon az osztrák fővárosban. A dátum választás egyáltalán nem véletlen, március 24-én ugyanis jön az Európai kézműves fagylalt napja, így addigra már mindenhol áradni fognak a fagyik Bécsben.

  A szezon első fagyijaForrás:© Eurocomm-PR

  A világnapot az egész kontinensen megtartják, sőt, minden évben megválasztják az év fagyiját is. 2019 európai fagylaltja a tiramisu lett, amelyet ezen a napon Thomas Infanti, a Gelato Tiramisu Italian Cup győztesének receptje alapján készítenek el és kínálnak Európa-szerte, áll Bécs Város Külképviseleti Irodájának sajtóközleményében.

  Ausztriában ezen kívül még lesz idén két fagyis rendezvény. Május 13-19. között tartják az első fagylalt hetet, ennek fő témája a virágok lesznek - ebben az időszakban rózsaszirmokkal, ibolyával és bodzavirággal ízesített hideg finomságokkal várják a vendégeket. A második fagyi hét június 17-23. között lesz, ekkor a gyerekekre fognak fókuszálni és mindenféle extra édességet és egyéb cukiságot kevernek az alapfagyikhoz. Jön majd a kekszfagyi, a pillecukros, sőt, az egyszarvúfagyi is!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!