Szivárványszínű vattacukorálom hódít a Disney-nél

Egy olyan vattacukor trend jutott el a kínai utcai árusoktól egészen a floridai Walt Disney World kínai pavilonja elé, amit az Insta-fotósok kaptak fel még 2015-ben. Az ötrétegű vattacukor amerikai változata az Epcoti Virág és Kert Fesztivál (Epcot's Flower & Garden Festival) alkalmával debütált, és bár még csak egy napja lehetett kapni, máris meghódította a park látogatóit. A Tavaszi Fantázia (Spring Fantasy Cotton Candy) névre hallgató vattacukrot a Lótusz Ház (Lotus House) és a Kínai Pavilon (China Pavilion) környékén lehet megtalálni, a World Showcase területén.

A The Disney Food Blog cikke szerint, az öt rétegű, habos-babos édességbombáért 15 dollárt kérnek el a parkban, de már azért is megéri közelebb menni az árusokhoz, hogy megfigyeljük a műveletet, ahogy készül (az még pénzbe sem kerül). Ha pedig mindenáron szeretnénk enni egyet, akkor kérhetjük 2, 3 és 4 réteggel is, jóval olcsóbban. Viszont arra készüljünk fel, hogy a szivárvány színek ellenére, mindegyik rétegnek ugyan olyan íze van.

A másik érdekesség, hogy bár a Disney változat fotói is nagyon jól mutatnak, a kínai vattacukor-kreációk, amiről koppintották őket ezerszer szebbek; legalábbis ezt állítják azok, akik mindkét cukorvirággal találkoztak.

Az Epcot Flower & Garden Festival egyébként egészen 2019. június 3-ig tart, így ha kint járnak Amerikában és még a Disney World is belefér a büdzsébe, akkor akár ezt a vattacukorálmot is kipróbálhatják.

Címlapkép forrása: Shutterstock.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek