Mortadellaszőnyeg és szivacsszendvics a múzeum falain

  Nem rég volt szó a filmes és zenei pop-kultúrát és az ételfotózást ötvöző rikító Instagram-fiókról, erre tessék 2019. március 21-én nyit egy olyan kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, ahol a képeken mortadellaszőnyegek hullámzanak, szivacsból készülnek a szendvicsek, illetve halak, rákok és kagylók alkotják a kikötői látképet.

  Toiletpaper: Untitled, 2015Forrás: mkvm.hu/foodplay-gasztrojatek/

  A FoodPlay / GasztroJáték című kiállítás bár szorosan kapcsolódik az ételkultúrához, mégsem azokat a tisztán funkcionális igénnyel létrehozott, étvágygerjesztő ételképeket vonultatja fel, mint amiket az étlapokon, a szakácskönyvek illusztrációin, vagy az óriásplakátokon látni. Ezen a tárlaton azokat láthatjuk melyeken az étek önmagán túlmutató, játékos asszociációra, esetleg valamilyen szimbolikus jelentés megfejtésére buzdító inspiráció; egy autonóm inspiráció.

  Supermercat: Sponge Sandwich, 2016Forrás: mkvm.hu/foodplay-gasztrojatek/

  Ahogy az mkvm.hu oldalán is olvasható, a kiállítás igyekszik a trendérzékeny látogatói réteget is megszólítani; inspirációt adni a hazai közönségnek, valamint a fotográfus- és a stylist szakmáknak.

  A képek többsége csapatmunkában született. A fényképész együtt dolgozik a művészeti vezetővel, a food stylisttal, azaz az „aszpik-szobrásszal" és a „makaróni-bodorítóval", a set designerrel és a retusőrrel. Ezekből az együttműködésekből gazdag látványvilágok születnek, minden csapatnak saját, egyedi stílusában, a németalföldi csendéleteket idéző szín- és forma-kavalkádtól a minimalista megoldásokig. A FoodPlay / GasztroJáték a látvány séfjeinek mesterfogásaiból kínál ízelítőt.

  Barbay Csaba: In details, 2011Forrás: mkvm.hu/foodplay-gasztrojatek/

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!