Egy Insta-fiók, ahol Forest Gump egy tányér Yakitori csirkével kíván jó étvágyat!

Szinte kikerülhetetlen, hogy legalább egy étterem instagram-fiókját ne kövessük be 2019-ben. Jó ha elsőként értesülünk az új menükről, a változó nyitvatartásról. Megismerjük a konyhai gárdát egy-egy mosolygós csoportképről, és kiválasztjuk a legszimpatikusabb ételüket, amit aztán gondolkodás nélkül rendelhetünk is a következő látogatásunkkor. De körülbelül ezek a tartalmak váltakoznak minden étterem oldalán. Így aztán amikor belebotlottunk a washingtoni Spoken English instagram-fiókjába, meg kellett állnunk egy pillanatra.

Ha rákattintunk a tachinomiya-stílusú étterem profiljára, először is majd kisül a szemünk az égetően citromsárga hátterektől, aztán egy tányér szójaszószos csirkenyárs társaságában ránk köszön Forest Gump a padról. Nem sokkal távolabb már a Trónok harcából ismert Daenerys és a sárkányai eszegetnek egy kis csirkés gőzgombócot. De ott van a sorban Snoopy, a karate kölyök és Miyagi-sensei, illetve az Ötödik elem és a Power Rangers szereplői is, hogy csak pár pop-kulturális utalást említsünk.

A Bonappetit.com oldal még az ötletgazdával is beszélgetett a nem mindennapi – instagram-szűrők és tompított fények nélküli – ételfotózásról. A Spoken English egy nem tradicionális értelemben vett étterem, vagyis álló étterem. Itt nincsenek székek, nem lehet leülni, és az ételek is ehhez mérten gyorsan, frissen, ropogósan készülnek és igyekeznek visszahozni a régi emlékeket. Az insta-fiókkal is ezt akarták elérni, hogy emlékeket ébresszenek.

Így aztán fogták a késő 1990-es pop-kulturális filmes, zenés referenciákat és a késő 1960-as / korai 1970-es grafikai stílusokat, és tipográfiával, illetve kollázs technikával dolgozva, megteremtették az Insta egyik legegyedibb éttermi és foodporn fiókját.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek