Megvan hazánk első két Michelin-csillagos étterme

Hétfőn este hirdette ki a Michelin-kalauz a Main Cities of Europe című kiadványának csillagos éttermeit, ahol kiderült, hogy az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme, de a Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha is megőrizte egy-egy Michelin-csillagát. 

Az elismeréseket hétfő este adták át a Várkert Bazárban, ahol bemutatták a 2018-as európai Michelin-kalauzt is. Mészáros Ádámnak, az Onyx séfjének Michael Ellis, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója adta át az elismerést jelképező séfkabátot és a kiadványt, amelyben ezúttal már két csillaggal szerepel az étterem.

Mészáros Ádám két éve váltotta Szulló Szabinát és Széll Tamást az Onyxban, ők nyerték az első csillagot is az étteremnekForrás: Onyx Facebook

Az eseményen mutatták be a 2018-as európai Michelin-kalauzt is (Michelin Main Cities of Europe Guide 2018). Magyarország mellett Görögország, Ausztria, Lengyelország és Csehország is a magyar fővárosban tudta meg azt, hogy az előző évhez képest mely éttermeik tarthatták meg, vesztették el vagy éppen érdemelték ki újonnan csillagaikat. 

Az Onyx Magyarország első két Michelin-csillagos éttermeForrás: Onyx Facebook

 A Michelin egy új díjat is átadott a magyar fővárosban: ez annak a séfnek járt, aki mentorként a legtöbbet tette a fiatal tehetségek inspirálásáért. A díjat a francia Christian Constant érdemelte ki. Emellett bejelentették a legtehetségesebb ifjú séfnek járó díjat is, amelyet tavaly osztottak ki először- ezt idén a 27 éves brit Niall Keating kapta - írja az MTI.

A Michelin-kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek