Március 15-én sétáló borkostolót rendeznek a balatonfüredi Nem Kacsa étteremben, ahol többek között kiderül az is, hogy mit tud a terroir a Szent György-hegytől Csopakig. A borászok az ünnepi napon végig azon lesznek, hogy a látogatók mélyebben is megismerjék a Balaton fehér és vörös arcát, mégpedig úgy, hogy sosem hallott fajtákon és különleges tételeken keresztül mutatják be azokat.
A Borkikötő rendezvényén ezúttal Elek Balázs, a balatonfüredi Bistro Sparhelt séfje készít a borokhoz testre szabott ízeket és falatokat, így aztán a közönségnek már tényleg csak tesztelni kell, hogy valóban illenek-e azok egymáshoz. A Borkiktőben ezúttal olyan pincészetek horgonyoznal le, mint a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet, a Csendes Dűlő Szőlőbiirtok, a Cseri Pincészet, a Dobosi Pincészet, a Garamvári Pezsgők, a Gilvesy Pincészet, a Gyukli Pince, a Kecze-Hady Kézműves Pincészet, a Laposa Birtok, a Liszkay Borkúria, a Pántlika Pincészet, a Petrányi Pince, a Sabar Borház, a Siegelberg Kézműves Borpince, a Szent Donát Birtok, a Thetis Birtok és a Von Beöthy Pince. A jegyárakról és a programokról bővebben az esemény Facebook-oldalán olvashatnak.