Videó: Romjaiból éledt újjá a balatonfüredi Esterházy-kastély

Újabb gyönyörű kastélyt újítottak fel, amelyben kívül-belül gyönyörködhetünk, ráadásul a balatonfüredi Szívkórház mellett található Esterházy-kastélyban létrehoztak egy hiánypótló nyaralástörténeti látogatóközpontot is.

Izgalmas kiállítás várja az érdeklődőketForrás: likebalaton.hu/Krausz Andrea

A romjaiból újjáéledt épület felújítása a Világörökségi helyszínek fejlesztésére kiírt uniós program keretében, 1,2 milliárd forintból valósult meg. Az 1400 négyzetméteres, kétemeletes kastélyt május 18-án adták át, ahol mostantól egy különleges nyaralástörténeti kiállítás várja a látogatókat.

Az interaktív elemekkel tarkított tárlaton megismerkedhetünk a balatonfüredi fürdőélet múltjával. A tárlaton bekukkanthatunk például egy 18. századi fürdőkabinba, ahol a korabeli fürdőruhákról tudhatunk meg érdekességeket, de megismerkedhetünk a Balaton nyílt vizére, cölöpökre épült hidegfürdőházakkal és a parton üzemelt melegfürdőházakkal – írja a likebalaton.hu.

A megújult kastély külső homlokzataForrás: likebalaton.hu/Krausz Andrea

A tárlaton részletes leírást kapunk a különböző gyógykúrákról, valamint a felszínre törő forrásokról és a fürdőorvosok munkájáról.

Természetesen részletes betekintést nyerünk az Esterházyak balatonfüredi történelmébe egészen a kastély 1781–es építésének megkezdésétől, a huszadik században betöltött különféle szerepein át egészen napjainkig.

Nézd meg, hogy fest a felújított kastély:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek