Megkoszorúzták a Balatont és kifogták a tó eddigi legnagyobb pontyát is

A Balaton fővárosának is nevezett Keszthelyen a hagyományoknak megfelelően megkoszorúzták a tavat a jó szezon reményében. Keszthely nem mellesleg visszakerült a tíz legvonzóbb hazai turisztikai célpont közé. A szezon tehát elindult, és rögtön egy rekord is született a tavon. 

Forrás: IBCC/likebalaton

Április 21-én vette kezdetét ugyanis a világ legnagyobb pontyfogó versenye a Balaton körül a X. Adventer & fishing International Balaton Carp Cup (IBCC) versenyén, ahol 300 csapat tette próbára horgásztudását, hogy a rendelkezésre álló közel egy hét alatt kifogják, majd egy fotó elkészítését követően visszaengedjék a pontyokat.

A legtöbb kifogott hallal büszkélkedő csapat a Carpsonbaits 2 lett, amely 427.75 kg-nyi fogással zárta a versenyt. Két, 30 kilogramm feletti ponty is horogra akadt.

A legnagyobb halat az Aqvarius Team fogta, amelynek súlya 35.62 kg volt. Ezzel a fogással nemcsak a verseny alatt horogra akadt legnagyobb halat zsebelhette be a csapat, de megdöntötték a balatoni tórekordot is.

Így a Balaton legnagyobb pontyának címét most ez, a verseny alatt Siófokon fogott óriásponty birtokolja.

Forrás: IBCC/likebalaton.hu

"A horgászok csodálatos teljesítményt nyújtottak a változatos időjárás ellenére is. A résztvevők példát mutattak küzdeni akarásból. Végtelen öröm mindannyiunk számára, hogy mindezt egy balatoni pontyrekord koronázhatta meg. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a következő versenyen újabb és újabb rekordok születnek majd. Találkozzunk jövőre ugyanitt, ugyanekkor a XI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán" – mondta Radu Morar a verseny megálmodója, a The Fishing&Hunting csatorna tulajdonosa az esemény zárásaként – írja a likebalaton.hu.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek