Új, menetrend szerinti hajójárat indul Balatonfenyves és Szigliget között

Új, menetrend szerinti, hétvégéken közlekedő magánhajójárat indult Balatonfenyves és Szigliget között. Első útját június 24-én szombaton tette meg az új, St. Benedek névre keresztelt hajó.

Szent Benedek sétahajóForrás: Szent Benedek Sétahajó/Facebook

A 45 személyes sétahajó szombaton és vasárnap naponta kétszer közlekedik oda-vissza a két település között. Az első hírek szerint akad olyan helyi turisztikai vállalkozás, amely az új járatokhoz igazodva tart nyitva és még programokat is kínál.

Az új járat turisztikai és közlekedési szempontból is jelentős: két olyan település vált szomszédossá általa, amelyeknek egyedi balatoni attrakciói vannak - mondta Szabó Tibor András, Szigliget önkormányzati képviselője. A járat segítségével mégkönnyebben elérhetjük a Szigligeti várat, a strandot és a környék történelmi emlékeit. Balatonfenyvesen pedig a fenyvesi kisvasutat, a Nagyberek tájait és a csisztai termálfürdőt.

A közel 40 éves hajót a fenyvesi kikötőt üzemeltető Balaton Dock Kft. vásárolt meg, és hozta rendbe. A munkálatok két évig tartittak. Az új járatot a társaság finanszírozza, de lehetőségei szerint a két érintett település is támogatja majd a projektet. Az idei kísérleti év lesz, a folytatás ennek eredményességtől függ majd - írta az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek