Ez a különlegesség lett idén a Balaton legjobb fagyija

A Balatoni Turizmus Szövetség tizedik alkalommal rendezte meg a Balaton fagyija versenyt, amelyre 12 fagylaltozó és cukrászda összesen 20 fagylaltkreációval nevezett – adta hírül a sonline.hu

Az év fagyija 2023-ban a balatonalmádi Amaretto Fagyizó jeges finomsága, a Balatoni tövises mangó sorbet lett. Ezen kívül különdíjat kapott a balatonmáriai Vitorlás Fagyizó sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagylaltja, a balatonfüredi Bagaméri Fagyizó édes csalogány fagylaltja, valamint a balatonakarattyai Sissi fagyizó túrógombócos finomsága.

A díjnyertes Balatoni tövises mangó sorbetForrás: Sonline/Somogy TV

A szervezők a Balaton fagyijának megválasztott édesség receptjét mindenki számára elérhetővé, szabadon felhasználhatóvá teszik, így a Balaton régió bármely cukrászdája vagy fagylaltozója elkészítheti a nyertes fagylaltot.

Idén a tizedik jubileumi versenyt rendhagyó módon, a gyenesdiási Bringatanya Fagyizóban rendezték meg. Érkeztek nevezések Balatongyörökből, Keszthelyről, Marcaliból, Balatonmáriáról, Balatonfüredről, Balatonszemesről, Balatonboglárról Balatonalmádiból, Balatonakarattyáról. Bővebben a díjnyertes fagylaltokról a Sonline oldalán olvashatsz. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek