Teljesen megújul idén Balatonvilágos

Új e-hajó és vitorláskikötő nyílik május 31-én Balatonvilágos Aliga Port néven a volt Club Aliga területén - közölte a beruházó Pro-mot Hungária Kft. és a fejlesztő Bayer Property Ingatlanfejlesztő Zrt. az MTI-vel.

A Balaton legújabb és legmodernebb kikötőjeForrás: Facebook/Aliga Port

A közlemény szerint a 47 hektáros területre további beruházásokat is terveznek, a fejlesztés első ütemeként 8 hónap alatt, speciális vízépítési eszközökkel készült el az új kikötő, amely 213 téliesített hajóhellyel rendelkezik.

A fejlesztők a közelmúltban bemutatták a lakosságnak a kikötő mellett a központi közösségi tér végleges koncepciótervét. Az úgynevezett Agóra-téren étterem, delikátesz, szuvenír bolt, borszaküzlet és bár, hajós- és horgászbolt, valamint egyéb szociális létesítmények, szolgáltatások kapnak helyet.

A rövidtávú fejlesztési terveknek része a régi mozi felújítása, sportpályák, erdei sétányok, pihenőhelyek létesítése is. A közlemény szerint a teljes terület átjárható lesz, megmaradnak a közparkok. A balatonvilágosi magasparton társasházak építését tervezik, hosszabb távon 3-5 csillagos kereskedelmi szálláshelyek kialakítása is várható.

Június 15-én megnyitják a terület strandját, ahová ingyen lehet majd bejutni, továbbá közel 1 milliárd forint értékben ajánlanak fel közcélú támogatást gyalogos- és kerékpárút kialakításra, útburkolat felújításra, magasparti kilátó és sétány kialakításra, közintézmények felújítására, új orvosi rendelőnek is helyet adó intézmény megépítésére, és a község támogatására.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek