Színes programokkal üdvözli a tavaszt Siófok

Az idén 55 éves Balaton parti város élményekkel teli kulturális és családi rendezvényeket, aktív kikapcsolódási lehetőségek széles kínálatát, gasztronómiai különlegességeket és ezernyi élményt kínál a szikrázó tavaszi időszakban - olvasható a Kommunikációs és Turisztikai Iroda sajtóközleményében.

A siófoki víztorony tavasszalForrás: Kommunikációs és Turisztikai Iroda

A Siófoki Tavaszi Fesztivál egészen április 29-ig tart. Ez idő alatt kiállítások, könnyűzenei és komolyzenei előadások, filmvetítések és családi programok közül válogathatunk majd.

A Sió partján kilómétereken át húzódó szakaszon és a Balatoni bringakörút várost érintő útvonalain felejthetetlen panoráma mellett hódolhatunk a kerékpározás örömeinek, kiváló családi program vagy baráti kikapcsolódás részeként.

Kerékpáros túrák SiófokonForrás: Kommunikációs és Turisztikai Iroda

Siófok ikonikus parkjai és pompás virágágyásai a tavasz színeivel és illatával kápráztatják el a pihenni érkezőket, mindezt felejthetetlenné teheti egy sétahajózás vagy a megújult Rózsakertben tett séta. Csodás természeti értékeivel és hűs erdei sétaútvonalakkal várja a kirándulókat a Töreki Természetvédelmi terület, a Cinege pihenővel és a madármegfigyelő toronnyal.

Ezen kívül számos szolgáltató és turisztikai attrakció teszi színessé és felejthetetlenné a Siófoki tavaszban töltött napokat:

A Bella Állatpark, DRV Vizek Háza, Fordított Ház, Óriáskerék, több kilóméteres szabad strand játszóterekkel, sportpályákkal és fittness parkokkal tarkítva.

Május utolsó hétvégéjén a hajóállomás környéke megtelik élettel és rózsaillattal a Pünkösdi Rózsafesztivál keretében, ahol színes vásári forgatag, rózsaültetés, gyermekprogramok sokasága fogadja a vendégeket, megnyitva a 2023-as nyári szezont. Fellép a siófoki kötődésű KFT zenekar és Pünkösd vasárnap ünnepi koncertet ad Zséda, majd az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes jubileumi műsora zárja az ünnepi hétvégét. A programokról részletesebben a www.siofok.hu oldalán olvashatsz. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek