Szórakozás és kikapcsolódás - A Mövenpick BalaLand Resort és Family Parkban jártunk

A Mövenpick BalaLand Resort egy viszonylag ritka koncepció mentén született meg: egyszerre kíván gyermekcentrikus szórakoztató központ és a szülők számára is prémium kategóriás kikapcsolódást nyújtó hotel lenni.

A szántódi Mövenpick BalaLand Resort és Family Park megnyitójáról korábban már itt írtunk, az ötcsillagos szálloda nem titkolt célja, hogy megmutassa, a Balaton és környéke nem csupán a nyári hónapokban kiváló úti cél, hanem szezonon kívül is bőven akad mit nyújtania.

Forrás: www.movenpickbalaland.hu

Például egy hatalmas, a gyerekek minden vágyát kielégítő kalandparkkal, amihez társul egy ötcsillagos wellness élmény is a szülőknek. Tematikus játszóházak, lézerszoba, VR-játékok, konzolok, minden megtalálható itt. Gyerekfejjel és szívvel teljes az extázis!

A hotel Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül című regényét vette alapul a koncepció megalkotásakor, így a piramisoktól a kalóz hajón át, a londoni metróig és a kínai negyedig mindenféle tematikában találhatóak játékok, amik az egészen egyszerű labdamedencétől a virtuális valósággal felturbózott szobáig terjednek.

A játékok sokszínűségére már csak azért is szükség van, mert ez az elsődleges vonzereje a Mövenpick BalaLand Resortnak. Igaz, kültéri játszótér, privát balatoni strand és wellness is található a szálloda területén, az attrakciók több mint fele zárt térben helyezkedik el, így egész évben látogatható és élvezetes marad a Family Park.

Azért a gyerekek szórakozása mellett a szülők kikapcsolódása felett sem siklottak el a szálloda üzemeltetői. A wellness részleg részét képezi egy konditerem, egy aroma szauna, két finn szauna, egy gőzkabin és egy élményzuhany. Ezek mellett persze akad még lehetőség megpihenni a fűtött ágyakon, masszázst és egyéb szolgáltatásokat igénybe venni, szóval a szülők számára is adott minden a kellemes időtöltéshez.

Forrás: www.movenpickbalaland.hu

Hogy értsük a szálloda arculatának alakulását, utánaolvastunk egy kicsit a Mövenpick-nek, mely az Accor vállalat egy almárkája (ehhez céghez tartoznak az Ibis, a Mercure és a Sofitel hotelek is). Míg előbbiekkel már találkozhattunk a hazai turizmusban, az ország első Mövenpick hotele a BalaLand Resort és Family Park.

A svájci gyökerekkel rendelkező Mövenpick brand kulcsfontosságú elemei a gasztronómia és a fenntarthatóság. Ennek megfelelően a hotel területén minden a környezettudatosság jegyében készült, elég csak belépni a hotelszobák fürdőibe, ahol a kikészített pipere eszközök, mint például fésűk, fogkefék, borotválkozó készletek mind minőségi faanyagból készültek és újrahasznosított papírcsomagolással lettek ellátva. Ugyanígy a szoba minibárjában sem fogunk műanyag palackokat és egyéb, a környezetre káros eldobható anyagokat találni, és ezek csupán azok az apróságok, amik először szembetűnnek a hotelbe érkezve.

Forrás: www.movenpickbalaland.hu

Ami pedig a Mövenpick arculatának másik fontos elemét, a gasztronómiát illeti, szintén nem érheti szó a ház elejét. Az étel- és italválaszték sokszínű, az alapanyagok jelentős része hazai, az ételek között a gourmet fogásoktól az „egyszerű" pizzáig minden megtalálható, így jó eséllyel még a válogatósabb gyerekek is találnak majd olyan finomságot, amivel jól lakhatnak.

Összességében a Mövenpick BalaLand Resort és Family Park remekül hozza azt, ami ebben a kategóriában elvárható egy szállodától. A család és azon belül is kiemelten gyermekbarát koncepció biztosan sokak szívét elnyeri majd, hiszen a kicsik számára rengeteg extravagáns szórakozási lehetőséget nyújt a Family Park részleg, a szülőknek pedig remek kikapcsolódási lehetőséget biztosít az ötcsillagos környezet és a wellness.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek