A Balaton-felvidék legszebb tájain rendeznek kerékpáros maratont

A Giro d'Italia hazai rajtjának egyéves évfordulója alkalmából országúti kerékpáros maratont rendeznek május 1-jén – adta hírül a welovebalaton. A BalatonFondo résztvevői a 2022-es Olasz Körverseny 2. szakaszának útvonalából ismert részeken, Tihanyban és a Káli-medencében tekerhetnek teljes útlezárás mellett.

A versenyre amatőrök is jelentkezhetnekForrás: Facebook/BalatonBike365

Az útvonal érinti Tihanyt és a Káli-medencét is. A rendezvény legnagyobb vonzereje, hogy a résztvevők egy meghatározott limitidőn belül, a forgalomtól lezárt utakon tekerhetnek a rendőrség és polgárőrség segítségével.

Az esemény nem csak profiknak szól, olyanokat is várnak, akik soha nem vettek még részt kerékpáros versenyen. A cél az, hogy versenyzési, túrázási, maratonozási lehetőséget biztosítsanak a magyar és külföldi kerékpárosok részére, és népszerűsítsék a kerékpáros sportot. A résztvevőket hat különböző korcsoportban díjazzák, a tombola nyeremények fődíja egy másfél millió forint értékű Bianchi Sprint karbon országúti kerékpár.

A kerékpárosok Balatonfüredről indulva, kis forgalmú utakon kalandozhatnak a Balaton-felvidék legszebb tájain, 70 és 140 km-es távokon.

Az early bird nevezési csomag február 28-ig elérhető az esemény weboldalán, de ezt követően is lehet még jelentkezni a versenyre. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek