Már lehet nevezni a Balaton átevezésre

Nyáron ismét megtartják a Balaton egyik legnagyobb és legtöbb résztvevőt csábító vízi futamát, a Hervis Balaton-átevezést, amire már most elkezdődött a regisztráció. Az első 800 jelentkező extra kedvezményt kap.

Balaton-átevezés, Fonyód, 2020Fotó: Csudai Sándor

A nevezési felület február 1-jén, szerda reggel 9 órakor nyílt meg a július 15-i esemény hivatalos oldalán, a balatonatevezes.hu-n. Aki regisztrál a versenyre, az hivatalos résztvevőjévé válhat az ország egyik legnépszerűbb szabadidős vízisporteseményének – írták az átevezés közleményében.

A résztvevők számát illetően a verseny 2021-re kinőtte Fonyódot, így át kellett költöztetni az egész rendezvényt a jóval nagyobb létszámkapacitással bíró Zamárdiba. Tavaly például rekordot jelentő, mintegy 4500 nevezés érkezett a versenyre; a szervezők remélik idén még ezt is sikerül túlszárnyalni. 

A helyszín a Zamárdi Szabadstrand lesz. Az átevezés távja 8 kilométer, a résztvevők kajakkal, kenuval, SUP-pal, vagy akár sárkányhajóval is teljesíthetik a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalat. Mindeközben a parton is számos kiegészítő program várja a benevezetteket elkísérő rokonokat, barátokat, szurkolókat.

Az első 800 jelentkező nevezési díja a felnőttek esetében 9000 forint, a 14 év alattiaknak pedig 7000 forint lesz, továbbá megkapják az esemény hivatalos pólóját, és a táv végén a befutóérmet is. A Hervis Balaton-átevezés idén része lesz az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokságot felvezető Hétköznapi Hős elnevezésű eseménysorozatnak is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek