Fényvonat visz ehhez a Balaton közeli termálfürdőhöz

Január 3-ig közelkedik a feldíszített fényvonat a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút vonalán, és útba ejti Csiszta Fürdőt is, aminek termálvizében egy hideg téli délután megmártózhatunk – olvasható a Termál Online oldalán. 

A fényvonat Csiszta Fürdőre is közlekedikForrás: Facebook/MÁV- Start Zrt./Molnar Zsolt

A szerelvény a kisvasút mindkét szárnyát érinti, azaz a Balatonfenyves és Csisztafürdő állomás közötti, valamint a Balatonfenyves és Somogyszentpál közötti vonalat is.
Akik a fürdőhöz indulnának Balatonfenyvesről, azoknak fontos tudni, hogy a termálfürdő átállt a téli nyitvatartásra, ami azt jelenti, hogy 11 órától 17 óráig tart nyitva.

A téli menetrendben a vonatok Balatonfenyvesről 11:10-kor, 13:10-kor, 15:10-kor, és 17:10-kor indulnak Csiszta felé. Visszafelé pedig 11:55-kor, 13:55-kor, 15:55-kor, és 17:55-kor jár a vonat, a menetidő 35 perc. Menetjegyek Balatonfenyvesen a gazdasági vasút állomásának pénztárában, vagy a MÁV applikációban válthatók. 

A fényvasút december 6-án, Mikulás napján állt először forgalomba, és a különleges alkalomra a MÁV munkatársai igazi téli mesevilággá varázsolták a kocsikat kívül-belül egyaránt, amelyről egy kisfilmet is készítettek – adta hírül a Like Balaton.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek