Izgalmas somogyi tájakon halad a Balaton új kerékpárútja

A Kis-Balatoni kerékpárút-hálózatot a Balatoni Bringakörrel összekötő 10,6 kilométeres kerékpárutat adtak át pénteken Balatonberény, Balatonszentgyörgy és Vörs között, tudtuk meg az MTI-től.

Táj Balatonberény körülForrás: MTI/Varga György

A Balatonberény és Vörs között most elkészült 10,6 kilométeres bringaútból 5,6 kilométer új építésű, mely 470 millió forint teljes egészében uniós forrásból valósult meg. Farkas Dezső, Vörs alpolgármestere szerint a bringaút azért is nagyon fontos, mert eddig legfeljebb a fanatikus bringások jutottak el Vörsre. Ezentúl viszont már akár a kápolnapusztai Bivalyrezervátumig biztonságos körülmények között – Keszthelytől Vörsig végig aszfalton, onnan pedig kiváló minőségű murvás úton – lehet kerekezni. Móring József Attila helyi országgyűlési képviselő azt reméli, hogy a fejlesztésből nem csak az érintett települések, hanem az egész balatoni régió is profitál, hiszen az új kerékpárút által a bringás turisták a környező izgalmas somogyi tájakat is felfedezhetik majd.

Az Eurobarométer felmérése szerint Magyarországon a lakosság 59 százaléka saját bevallása szerint egyáltalán nem mozog, szemben Finnországgal, ahol ez az adat mindössze nyolc százalék, de Csehországban is csak 24 százalék. Idehaza a halálesetek kilenc százaléka közvetlenül a mozgásszegény életmódra vezethető vissza, mondta el Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár az ünnepélyes átadón a fejlesztés jelentőségét méltatva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek