Ezeken a fizetős balatoni strandokon már ingyen fürödhetünk

Aki bírja a 21 Celsius-fokos fürdővízet, Siófokon, Balatonföldváron, Balatonlellén még megmártózhat, a tó északi partjának fürdőzőhelyei viszont már átálltak a közparki üzemmódra.

A bátrabbak még megmártózhatnak ingyen a Balcsiban - illusztrációForrás: Christo / CC BY-SA 4.0 / wikipedia.org

A népszerű balatonlellei Napfény strand és élményfürdő szeptember közepéig várja a látogatókat, majd az önkormányzat hozzáfog a szezon előtti állapot visszaállításához. Ugyanakkor az üdülőhely szívében lévő szabadstrand és a még három kisebb lellei fürdő továbbra is fogadja a látogatókat.

Balatonföldvár keleti és nyugati strandja szeptember végéig várja a vendégeket, immár ingyenesen, de ha igény lesz rá, csak október 10-én zárnak.

Ingyenesen látogatható e hét hétfőtől szeptember 18-ig a siófoki Nagystrand, az ott magasodó óriáskerék pedig szeptember végéig a helyén marad. A Balaton legexkluzívabb fürdőjének ingyenes nyitvatartása egyébként az időjárás függvényében akár meg is hosszabbítható, az újhelyi szabadstrand szeptember 18-ig várja a látogatókat.

A balatonfüredi strandok azonban már vasárnap bezártak, amiként a csopaki és az alsóörsi fizetős fürdőhelyek is. Csopak strandját már ellepték a sétálók, ott még minden szolgáltatás a nyarat idézi.

Balatonalmádi exkluzív Wesselényi strandján is megmaradtak a szolgáltatások, a sétálók a mosdóhelyiségeket is igénybe vehetik. Eközben Almádiban fürdőkarbantartási munkák folynak.

Augusztus 28-án kellett utoljára belépőjegyet venni a keszthelyi strandok pénztárainál, ez után megszűnt a fizetős üzemmód. A büfések többsége már lehúzta a redőnyt, de a város büszkeségének számító nagy strand és a másik kettő ennek ellenére is vonzza a látogatókat – írja a turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek