Kétnapos eseménnyé nőtt a Balaton-átevezés

 Az idén kétnapos programmal várja az érdeklődőket a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvénye, a Hervis Balaton-átevezés, de aggodalomra semmi ok, a nevezőknek nem kell két napon át egyfolytában evezniük  – olvasható a LikeBalaton oldalán. 

A 8 km-es távot bármilyen vízi járművel lehet teljesíteniForrás: Pixabay/ivabalk

"Egy éve azt jósoltam, hogy sikeres rendezvényt tartunk majd Zamárdiban. A jóslatom bejött, sőt, részvételi csúcsot döntöttünk, mivel 4200-an tették meg a nyolc kilométeres távot. Kedvelt esemény lett a Balaton-átevezés, amit az is bizonyít, hogy idén már két napra várjuk a vendégeket" – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Az eseményen tavaly részvételi csúcsot döntöttek, és mivel Fonyódot kinőtték, ezért már új helyszínen, Zamárdiból indul a rajt. A július 29-30-i átevezésre eddig közel 3000 nevezés érkezett, pénteken már különböző sportprogramok és meglepetések várják a Zamárdiba érkezőket. A 8 kilóméteres távot mindenféle vízi járművel – sárkányhajóval, kajakkal, kenuval, SUP-pal – lehet teljesíteni a zamárdi szabadstrandról rajtoló Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalon. Nevezni a Balaton-átevezésre még július 24-ig az alábbi oldalon lehet, és aki sikeresen teljesíti a távot, az a célban érmet is kap. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek