Megépült a Balaton legkorszerűbb kikötője

Hosszas előkészületek után átadták a 140 férőhelyes Kékszalag PORT vitorlás kikötőt a Füred kemping szomszédságában. A 140 vitorláshajónak és 40-50 kézi hajtású vízisporteszköznek helyet biztosító kikötő bármilyen szintű verseny lebonyolításához képes biztosítani a megfelelő infrastruktúrát. A kikötőhelyeken világítás, ivóvíz csatlakozások, wi-fi kapcsolat és telepített vagy mobil szennyvíztartály-ürítési lehetőség várja a hajósokat – olvasható a balatonfüred.hu oldalán.

Füred legújabb kikötőjeForrás: MTI/Varga György

Az önkormányzat mintegy 1,2 hektáros területén a vízrebocsátási lehetőségek biztosítják a vitorlázás mellett az egyéb sportágak, mint például a szörf, a kajak-kenu igényeit is. A Balatonnál ez a kikötő biztosítja a legtöbb vendéghelyet a túravitorlázók számára, hiszen a projekt egyik fő célja, hogy kiszolgálja a tavon a turisztikai célú sportolást.

"Ez egy jelentős fejlesztés, jó szempontok mentén. A komlex program részeként elkészült a Kékszalag sétány, hamarosan kész a kemping főbejárata és őszre megépül a területen az egyedülálló konferenciaközpont is. A jövő évre teljesen megújul a Füred Camping, zöldterületet fejlesztünk, modernizáljuk az infrastruktúrát. Az önkormányzatnak az a célja, hogy minél több vízparti részt nyisson meg, minél több strand bejárható legyen a szezonon kívül, minél többen sétálhassanak a Balaton partján. Ez a 21 hektáros terület ezeknek a törekvéseknek már megfelel" – mondta Bóka István, Balatonfüred polgármestere az ünnepélyes átadón.

Holczhauser András a Balatonfüredi Vízisport és Szabadidőközpont ügyvezetője, a Kékszalag PORT vezetője elmondta, a teljes beruházás szeptemberre készül el, akkora épül fel a Kékszalag PORT parti létesítménye, melyben a kiszolgáló helyiségek, valamint egy tető terasz-bár kap helyet. Az épület elkészültéig mobil irodákkal, zuhanyzókkal és illemhelyekkel biztosítják a működést.

"A bérbe adható helyeink gyakorlatilag már elfogytak, sőt várólista van. Büszke vagyok arra, hogy mi rendelkezünk a környéken a legtöbb vendéghellyel, amelyekkel igyekszünk kiszolgálni a balatoni túravitorlázókat" – tette hozzá.

Gerendy Zoltán a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke kiemelte: a Kékszalag PORT az ország legkorszerűbb vitorlás telepe, központja, találkozási helye lesz a vitorlázó sportnak, a túrázóknak, a kajakosoknak egyaránt.

"Nemzetközi versenyeket szeretnénk itt rendezni, bajnokságokat, itt otthonra lel a szabadidős túravitorlázó családoktól egészen az olimpikonjainkig mindenki, aki a Balaton szerelmese2 – fogalmazott a szövetség elnöke.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek